Kies je favoriete radiostation

Dossiers

50 Cent met Nicolas Cage de bak in

Shownieuws

Nicolas Cage en 50 Cent gaan de bak in. In 'The dance' spelen ze een bokscoach en een leerling die vastzitten in een zwaarbewaakte Amerikaanse gevangenis.

Acteur Nicolas Cage en rapper 50 Cent gaan de bak in. In de film 'The dance' spelen ze een bokscoach en een van zijn leerlingen die vastzitten in een zwaarbewaakte Amerikaanse gevangenis. Het verhaal is gebaseerd op het levensverhaal van voormalig bokskampioen Billy 'the kid' Roth. Dat meldt de filmsite Variety. Wanneer de opnamen beginnen is niet bekend.

Roth bracht meer dan veertig jaar van zijn leven door als vrijwillige bokscoach in een gevangenis in de staat Louisiana. 50 Cent, wiens echte naam Curtis Jackson is, speelt een leerling van wie Roth overtuigd is dat hij als professional aan de slag kan. Het script wordt geschreven door Neil Tolkin en is geïnspireerd op een documentaire over Roth uit 2003.

Cage voelt zich erg aangetrokken tot het personage dat hij gaat spelen. "Het verhaal van Roth raakte mij in mijn hart, ondanks zijn donkere kant en de intense wanhoop die hij uitstraalt. Een imperfect personage dat misstappen maakt, spreekt veel meer tot de verbeelding en geeft mensen meer hoop dan een perfect iemand."

De 42-jarige Cage is momenteel bezig met de opnamen van de sciencefictionfilm 'Next', met Julianne Moore. Ook zal hij te zien zijn in 'World trade center', een film van Oliver Stone over de aanslagen in New York op 11 september 2001. 50 Cent maakte vorig jaar zijn filmdebuut in 'Get rich or die tryin''. Hij nam de hoofdrol voor zijn rekening in deze film over zijn eigen leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen