Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nog altijd plankenkoorts voor Meryl Streep

Shownieuws

Het angstzweet breekt Meryl Streep uit als ze voor een publiek het podium op moet. In haar nieuwe film 'A prairie home companion' ontkwam ze er niet aan.

(Novum/AP) - Ze werd dertien keer genomineerd voor een Oscar, heeft twee van de gouden beeldjes op haar schoorsteenmantel staan en gaat al dertig jaar succesvol mee als actrice. Toch breekt de 56-jarige Meryl Streep nog altijd het angstzweet uit als ze voor publiek een podium op moet. "Hoe onverschrokken acteurs ook zijn en hoe lang ik ook al meedraai, ik ben nog steeds doodsbenauwd als ik voor mensen over een podium moet lopen."

Voor haar nieuwe film 'A prairie home companion' ontkwam ze er niet aan. De film is een weergave van wat de gebeurtenissen tijdens de laatste uitzending van de gelijknamige radioshow, die in de Verenigde Staten razend populair is. Streep moest tijdens de opnamen onder toeziend oog van publiek enkele countrynummers zingen. Tot haar vreugde werd ze daarin bijgestaan door haar zusje in de film, actrice Lily Tomlin.

'A prairie home companion' wordt geregisseerd door de 81-jarige Robert Altman, bekend van M.A.S.H. en Gosford Park. Behalve voor Streep en Tomlin zijn belangrijke rollen weggelegd voor Woody Harrelson, Tommy Lee Jones en Lindsay Lohan. Op 9 juni gaat de film in Amerika in première. Het is nog niet duidelijk wanneer de countrymuziekkomedie in Nederland gaat draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen