Kies je favoriete radiostation

Dossiers

South Park beloond voor brutaliteit

Shownieuws

De Amerikaanse animatieserie South Park is onderscheiden met een Peabody Award voor de brutale en politiek incorrecte boodschap die de serie uitdraagt.

(Novum/AP) - De Amerikaanse animatieserie South Park is onderscheiden met een Peabody Award voor de brutale en politiek incorrecte boodschap die de serie uitdraagt. Volgens de jury houdt South Park zijn kijkers scherp en doorbreekt het programma alle taboes. "De manier waarop de serie mensen en groepen beledigt, herinnert ons eraan dat we tolerant moeten zijn", meent de jury.

De Peabody Awards worden jaarlijks door de Universiteit van Georgia toegekend aan programma's die uitblinken in nieuws en entertainment. Op 5 juni vindt de uitreiking plaats in New York. De avond wordt aan elkaar gepraat door Jon Stewart, die dit jaar ook de uitreiking van de Oscars presenteerde.

Ook de Amerikaanse omroepen CNN en NBC worden dan onderscheiden. Zij blonken volgens de organisatie uit in hun berichtgeving tijdens en na de verwoestende orkaan Katrina. In totaal worden dertig awards uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen