Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rolling Stones voor het eerst op Chinees vasteland

Shownieuws

De Rolling Stones geven zaterdag hun eerste concert op het Chinese vasteland, in Sjanghai om precies te zijn.

(Novum/AP) - Eens moet de eerste keer zijn. De Rolling Stones, die zo mogelijk alles al hebben gedaan en gezien, kunnen eind deze week hun wens om op te treden op het vasteland van China op hun lijstje afvinken. Donderdag arriveren ze in Sjanghai, waar ze zaterdag een voor hun doen intiem concert geven voor zo'n achtduizend fans.

De wereldberoemde Britse band is relatief onbekend in China, dat in naam nog altijd communistisch is. Het concert is dan ook een mijlpaal voor Westerse popcultuur in het land. Toch worden de Stones niet helemaal vrijgelaten; nummers als 'Brown sugar', 'Honky tonk woman', 'Beast of burden' en 'Let's spend the night together' mogen waarschijnlijk niet worden opgevoerd vanwege het suggestieve taalgebruik.

In 2003 waren de Stones ook geboekt voor enkele concerten in Sjanghai, maar die gingen uiteindelijk niet door vanwege de uitbraak van de SARS-epidemie. Wel trad de band in datzelfde jaar op in Hongkong om de Chinezen een hart onder de riem te steken. Mick Jagger zei onlangs in een krant dat hij Sjanghai een 'must see' vindt. "We weten allemaal hoe groot en belangrijk deze stad is, dus we wilden zeker weten dat 'ie op onze route lag."

De tournee 'A bigger bang' van de Stones ging in augustus in de Verenigde Staten van start. Inmiddels hebben de rockers tijdens deze toer optredens gegeven in Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Japan. Ook gaven ze een gratis concert op het Braziliaanse strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Daar kwamen ongeveer een miljoen mensen op af. Op 30 juli en op 1 augustus staan de Stones in de Amsterdam ArenA.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen