Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oorlog raakt ook kinderen Marco Borsato

Shownieuws

Ook de kinderen van Marco Borsato beseffen heel goed wat oorlog is. Hij roept ouders in een brief op om met hun kinderen te praten over vrijheid.

De kinderen van Marco Borsato beseffen heel goed wat oorlog is. "Mijn kinderen worden regelmatig geconfronteerd met papa die naar voormalige oorlogsgebieden gaat", vertelt de ambassadeur van War Child woensdag bij de presentatie van het Nationaal Aandenken. "Het is gek om te zien hoe goed kinderen beseffen hoe het voor andere kinderen moet zijn dat ze niet zomaar kunnen spelen en niet in vrijheid kunnen leven. Zelfs in het begrip van een kind is dat iets dat niet hoort."

De 39-jarige zanger vindt het belangrijk om te blijven praten over vrijheid. "We moeten blijven praten over alle verschrikkelijke dingen die er gebeurd zijn. We moeten aan een nieuwe generatie uitleggen dat gewapende conflicten geen oplossing bieden."

Volgens de vader van drie kinderen is het een taak van ouders om met hun kinderen te praten over vrede en vrijheid. Hij roept daarom ouders op om jaarlijks met hun kinderen deel te nemen aan de herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog rond 4 en 5 mei. Marco doet dit in een brief die bij het Nationaal Aandenken is gesloten. Dit Nationaal Aandenken, het boekje 'Vrijheid maak je met elkaar', wordt jaarlijks aan kinderen uit groep 7 aangeboden. Borsato deelde de eerste exemplaren van dit jaar woensdag uit aan kinderen van een basisschool in Almere.

Marco Borsato is ambassadeur van War Child. Deze organisatie helpt kinderen in oorlogsgebieden. In 1998 nam hij het speciaal voor War Child geschreven nummer 'De Speeltuin' op. Daarin zingt hij over kinderen in oorlogssituaties. Het nummer is ook gebruikt in een tv-spotje voor de organisatie. Samen met Ali B. maakte hij in 2004 de hitsingle 'Wat zou je doen', waarvan de opbrengsten voor War Child waren. Dit nummer stond zestien weken op nummer 1 in de hitlijsten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen