Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Concert Babyshambles in Nederland nu geen grap

Shownieuws

Babyshambles geeft op 1 mei een concert in de Amsterdamse popzaal Paradiso. Volgens het platenlabel van de band zijn er nu geen twijfels over de show.

Babyshambles geeft op 1 mei een nachtconcert in de Amsterdamse popzaal Paradiso. De band rond de omstreden Engelse muzikant Pete Doherty kondigde woensdag een nieuwe Europese tournee aan. Volgens de Nederlandse platenmaatschappij van Babyshambles zijn er nu geen twijfels over het optreden. In oktober werd een concert in Paradiso nog afgelast.

Platenmaatschappij De Konkurrent gaat er nu van uit dat Babyshambles over vier weken voor het eerst in Nederland is te zien. "Als Pete niet in de bak zit, speelt hij gewoon in Paradiso", zegt woordvoerder Aldo Perotti. "Het vorige optreden ging niet door, omdat de toenmalige boeker niet gerechtigd was om het concert te organiseren. De band wist toen gewoon van niets."

Pete Doherty is in eigen land een veelbesproken figuur. De 26-jarige Brit viel onder meer op door zijn relatie met topmodel Kate Moss. Ook kwam hij veelvuldig met justitie in aanraking vanwege drugsgebruik. In februari werd hij wegens drugsbezit veroordeeld tot een taakstraf van twaalf maanden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen