Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse versie van Vlaamse 'Flikken'

Shownieuws

De Vlaamse politieserie 'Flikken' wordt bewerkt tot een Nederlandse versie. De Nederlandse serie is geen remake van de Vlaamse serie, maar een nieuwe reeks.

De Vlaamse politieserie 'Flikken' wordt bewerkt tot een Nederlandse versie. De Tros en de Vlaamse omroep VRT hebben daarover dinsdag op een internationale televisiebeurs in Cannes een principeakkoord gesloten. Dit maakt de Tros woensdag bekend. De Nederlandse serie is geen remake van de Vlaamse serie, maar een nieuwe reeks met nieuwe personages en eigen verhaallijnen.

De Nederlandse 'Flikken' wordt volgens de Tros gebouwd op dezelfde fundamenten als het Vlaamse origineel. Het verhaal vertelt de lotgevallen van een lokaal politieteam met 'levensechte' personages die dagelijks worden geconfronteerd met kleine criminaliteit, sociale wrijvingen en persoonlijke voor- en tegenspoed. Nadere details zijn nog niet bekendgemaakt

De Nederlandse serie wordt geproduceerd door Eyeworks Nederland, het bedrijf van Reinout Oerlemans en MMG, het Vlaamse fictiebedrijf van Eyeworks. MMG produceerde samen met de VRT ook de originele Vlaamse reeks. De Tros en de Vlaamse zender Eén gaan de Nederlandse 'Flikken' uitzenden. Eén zendt nu onder meer de Nederlandse politieserie 'Baantjer' uit.

De Tros en de VRT hebben een nieuwe overeenkomst gesloten om reeks zeven en acht van de Vlaamse 'Flikken' samen te produceren. Deze serie loopt naast de Nederlandse reeks bij de Nederlandse tv-zender. De Vlaamse 'Flikken' is in Nederland uitgegroeid tot een bekende en populaire politieserie waar wekelijks gemiddeld een miljoen mensen naar kijken.

De Tros start op 20 april met de uitzending van seizoen zes van de Vlaamse reeks 'Flikken'. De productie van de Nederlandse 'Flikken' wordt dit jaar opgestart. Volgend jaar wordt de serie uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen