Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gene Pitney (65) overleden tijdens tour

Shownieuws

Gene Pitney is woensdag dood aangetroffen in een hotel in de Britse stad Cardiff. De 65-jarige zanger was op tournee. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

(Novum/AP) - Gene Pitney is woensdag dood aangetroffen in een hotel in de Britse stad Cardiff. De 65-jarige zanger was op tournee. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Volgens het management van de Amerikaan werd hij 's ochtends dood gevonden in zijn bed.

Mark Howes van Pitney's management zei tegen de BBC dat hij de zanger dinsdagavond nog had zien optreden in St. David's Hall in Cardiff. "Hij zag er goed uit en gaf een prachtig concert. Hij vertelde mij nog dat dit de beste tournee was die hij in jaren gedaan had." Volgens een lokale krant trakteerde het publiek in Wales hem op een staande ovatie na het optreden.

Pitney scoorde in Nederland in de jaren zestig zijn grootste hit met 'Something's gotten hold of my heart'. Het nummer kwam in 1989 voor de tweede maal in de hitlijsten toen Pitney het opnieuw opnam met voormalig Soft Cell-zanger Marc Almond. Andere hits van de zanger zijn 'Twenty four hours from Tulsa', 'Only love can break a heart' en 'It hurts to be in love'. Pitney schreef ook songs voor anderen, onder meer 'Hello Mary Lou' voor Rick Nelson en 'He's a rebel' voor The Crystals.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen