Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Douglas eert VN-baas Kofi Annan

Shownieuws

Michael Douglas heeft secretaris-generaal van de VN Kofi Annan een prijs gegeven voor de inspanningen die de VN verricht in de strijd tegen landmijnen.

Acteur Michael Douglas heeft secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan een prijs gegeven voor de inspanningen die de VN verricht in de strijd tegen landmijnen. Annan kreeg de prijs dinsdag tijdens een liefdadigheidsdiner in New York, waar de eerste internationale dag tegen landmijnen werd gevierd.

Douglas stak de loftrompet over de baas van de VN. "Tienduizenden levens zijn gered en miljoenen levens zijn verbeterd als resultaat van de beslissingen en toewijding van deze inspirerende man", zei de acteur tijdens de uitreiking van de prijs. De 61-jarige Amerikaan is een 'boodschapper van de vrede' voor de Verenigde Naties.

De prijs werd gegeven voor de campagne Adopt-A-Minefield, een samenwerking van de VN en het 'Better World Fund' van mediatycoon Ted Turner.

In zijn dankwoord noemde Annan initiatieven zoals het diner van dinsdag cruciaal zijn om geld te genereren voor het goede doel. Er waren vierhonderd gasten aanwezig, onder wie zanger Moby en Nobelprijswinnaar Elie Wiesel. Zij betaalden ongeveer vierhonderd euro per persoon om bij het diner aanwezig te zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen