Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmstudio staat achter trailer 'United 93'

Shownieuws

Universal Studios blijft achter de filmtrailer van 'United 93' staan ondanks klachten van bioscoopbezoekers. Veel bezoekers vinden de trailer beangstigend.

Universal Studios blijft ondanks klachten van Amerikaanse bioscoopbezoekers achter de filmtrailer van 'United 93' staan. Enkele bioscopen in New York besloten de trailer niet meer te vertonen omdat bezoekers deze beangstigend vonden. Dat meldt de Britse omroep BBC woensdag. In de trailer zijn beelden te zien van de twee vliegtuigen die op 11 september 2001 in het World Trade Center in New York vlogen.

Een woordvoerder van een bioscoop in Manhattan zegt tegen de BBC dat het Amerikaanse publiek nog niet klaar is voor een film als 'United 93'. Universal Studios is het daar niet mee eens en vindt dat de film juist zo realistisch mogelijk moet worden neergezet. "We verwachten dat kijkers emotioneel op de beelden kunnen reageren, maar dat is noodzakelijk om het verhaal van de film te ondergaan."

'United 93' gaat over vlucht 93 van United Airlines. Deze crashte op 11 september 2001 in Pennsylvania, nadat passagiers de kapers van het toestel hadden overmeesterd. Het vliegtuig had op het Witte Huis in Washington moeten neerstorten. De film laat het verhaal zien van de kaping van het toestel tot de crash, negentig minuten later.

In de Verenigde Staten gaat 'United 93' op 28 april in première. In Nederland is de film op 31 augustus in de bioscoop te zien. De trailer staat op de website van de film. Universal Studios heeft met de families van de slachtoffers op de vlucht afgesproken dat zij de film eerst mogen zien voor hij in première gaat. Ook doneert de studio een deel van de opbrengst van de film aan het fonds voor de nabestaanden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen