Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cameron Diaz krijgt kosten rechtszaak terug

Shownieuws

Cameron Diaz krijgt 530.000 euro van een fotograaf die haar wilde afpersen voor de kosten die ze gemaakt heeft in de rechtszaak. Diaz won de zaak vorig jaar.

(Novum/AP) - Cameron Diaz krijgt 530 duizend euro van een fotograaf voor de kosten die ze gemaakt heeft in de rechtszaak tegen hem. Dat blijkt uit documenten die een Amerikaanse rechtbank bekendmaakte. De 33-jarige actrice won de rechtszaak tegen de fotograaf, John Rutter, in september vorig jaar.

Rutter zou in 2003 geprobeerd hebben Diaz voor bijna drie miljoen euro af te persen. Hij dreigde foto's van een topless Diaz te verspreiden als de actrice hem niet zou betalen. De foto's zijn gemaakt toen de actrice op 19-jarige leeftijd als model werkte. In juli oordeelde een rechtbank dat Rutter schuldig is aan afpersing, diefstal en valsheid in geschrifte. Hij werd veroordeeld tot drie jaar en acht maanden gevangenisstraf.

Na het vonnis boog de rechter zich nog over terugbetaling van de kosten die Diaz had gemaakt om Rutter voor het gerecht te slepen. De rechter besliste ook dat de foto's en een videoband van Diaz nooit meer verkocht mogen worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen