Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cellist Yo-Yo Ma klaagt over visumprocedure VS

Shownieuws

Yo-Yo Ma heeft afgevaardigden in het Amerikaanse Congres gevraagd een visumaanvraag eenvoudiger kan. De wereldberoemde cellist ergert zich aan de wachttijd.

(Novum/AP) - De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma heeft dinsdag afgevaardigden in het Amerikaanse Congres gevraagd of de procedure voor een visumaanvraag eenvoudiger kan. Volgens Ma moeten talloze collega-musici zich in bochten wringen om de Verenigde Staten binnen te komen als ze daar concerten willen geven.

Yo-Yo Ma vertelde over twee Iraanse musici die maandenlang moesten wachten op hun visum. Chinese en Mongoolse musici zouden door culturele misverstanden en omdat ze geen Engels spreken soms geweerd worden uit de Amerikaanse ambassades, ook al hebben ze alle formulieren naar behoren ingevuld.

De in Parijs geboren Chinees-Amerikaanse Ma verhuisde op 7-jarige leeftijd naar de VS. Hij werd gezien als een muzikaal wonderkind. Ma trad op de Amerikaanse tv op toen hij acht jaar was. Hij trad vanaf de jaren '70 op met alle grote orkesten ter wereld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen