Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeroen van der Boom vreest 'Swiebertje-effect'

Shownieuws

Jeroen van der Boom wil niet alleen bekend zijn van tv. De oud-presentator van programma's als 'Explosief' en 'Call tv' past op voor het 'Swiebertje-effect'.

Jeroen van der Boom wil niet alleen bekend zijn van tv. De oud-presentator van programma's als 'Explosief' en 'Call tv' zegt dat een tv-bekendheid moet oppassen voor het 'Swiebertje-effect'. "Je moet niet te lang in een vast stramien blijven zitten. Iemand die lang in 'Goede tijden, slechte tijden' heeft gespeeld, blijft altijd die jongen van de serie."

Van der Boom heeft zich na zijn presentatieloopbaan verder ontwikkeld. Zo is hij de stem achter verschillende personages bij de animatieserie 'Café de wereld' uit 'De wereld draait door' en heeft hij zijn eigen productiemaatschappij Rebeltv & Events. Vorige week bracht hij de jazz-cd 'Van der Boom' uit. "Ik wil niet op straat nageroepen worden als die jongen van tv", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Ik heb liever dat mensen denken: 'die jongen kan lekkere muziek maken'. Ik hoef niet alleen de bekende Nederlander van tv te zijn."

Spijt van zijn televisiecarrière heeft Van der Boom niet. "Het heeft heel veel deuren geopend. Ik heb 1850 afleveringen gemaakt van 'Explosief'. Dan is het logisch dat mensen je zien als die 'Explosief'-jongen met die wenkbrauwen." Hij denkt dat het beeld dat mensen van hem hebben nu wel begint te veranderen, dankzij 'Café de wereld' en zijn muziek. "Maar dat heeft wel twee jaar geduurd."

Het album 'Van der Boom' ligt sinds een week in de winkels. Op het jazzalbum staan de favoriete nummers van de presentator. Het gaat om jazzbewerkingen van liedjes van onder andere Robbie Williams, Queen en James Brown. Daarnaast staan er ook drie eigen nummers op het album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen