Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe programma's nog geen kijkcijferhits

Shownieuws

De eerste afleveringen van een reeks nieuwe programma's die maandag van start is gegaan, waren geen kijkcijferkanonnen. Entertainment Live gaat bergafwaarts.

De eerste afleveringen van een reeks nieuwe programma's die maandag van start is gegaan, waren geen kijkcijferkanonnen. 'Back in Luv', de realityshow op RTL5 rond de voormalige Luv-zangeressen Patty Brard, José Hoebee en Marga Scheide, trok ongeveer een half miljoen kijkers. Ter vergelijking: naar Brards eigen realitysoap 'Patty's posse' keken gemiddeld een miljoen mensen.

De perikelen in Rozengeur & Wodka Lime rond de dertigers Catherina (Isa Hoes), Donna (Medina Schuurman), Babette (Ghislaine Pierie) en Alex (Inez de Bruin) hielden maandag ongeveer 350 duizend mensen aan de buis gekluisterd. Dat is aanzienlijk minder dan in de vorige vijf seizoenen, toen gemiddeld achthonderdduizend mensen op het programma afstemden. Het zesde seizoen wordt uitgezonden door Talpa, voorheen was de serie te zien bij RTL4.

Expeditie Robinson, dat een jaar geleden verhuisde van Net5 naar Talpa, was goed voor bijna 630 duizend kijkers. Vorig jaar keken gemiddeld nog ruim achthonderdduizend mensen. In de reeks, die de ondertitel 'Strijd der titanen' draagt, strijden de zeventien meest opvallende kandidaten van de laatste zes jaar, met de winnaars uit 2000, 2001 en 2004, tegen elkaar om de titel. Volgens Talpa is het avontuur 'zwaarder en spectaculairder' dan ooit.

Entertainemt Live, het nieuwe showbizzprogramma van Talpa onder leiding van Evert Santegoeds, begint de tweede week met minder dan de helft van het aantal kijkers dat in de eerste week afstemde op het programma. Met 46 duizend kijkers steekt het programma schril af tegen andere entertainmentshows. RTL Boulevard had maandag 1,1 miljoen kijkers en SBS Shownieuws was goed voor ruim zevenhonderdduizend belangstellenden. Vorige week maakte de Talpa-show nog een redelijke start met 106 duizend kijkers.

De herhaling van Villa Felderhof met Frédérique Huydts, die maandag op 38-jarige leeftijd overleed aan kanker, trok maandagavond ruim een miljoen kijkers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen