Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tooske heeft politieke inhoud

Shownieuws

Tooske Ragas heeft wel degelijk politieke inhoud, maar niemand hoeft te weten hoe zij over een en ander denkt. "Wat je ziet, ben ik. Alleen zie je niet alles."

Tooske Ragas-Breugem heeft politieke inhoud, maar niemand hoeft te weten hoe zij precies over allerlei zaken denkt. "Wat je ziet, ben ik. Alleen zie je niet alles", vertelt de 31-jarige televisiepresentatrice deze week in Viva. "Dat is een weloverwogen keus."

Toen Tooske onlangs met haar echtgenoot, musicalster Bastiaan Ragas, en haar familie uit eten was, ging het bijna de hele avond over politiek. "Dat heeft wel degelijk mijn interesse. Maar ik hoef niet te laten doorschemeren hoe ik denk over de wereldproblematiek als ik de Musical Awards presenteer."

Ook bij het schrijven van een weblog voor de Volkskrant in februari liet de in Engelse taal- en letterkunde afgestudeerde BN'er zich bewust niet over hete hangijzers uit. "Ik kon ineens wel schrijven wat ik vond van die cartoons, maar ik voelde niet de behoefte om dat te delen", zegt Tooske. "Omdat ik beroemd ben, kan de ongenuanceerde versie van wat ik zeg zich uitspreiden als een olievlek. En dan blijf ik de komende zes maanden het meisje dat zus en zo gezegd zou hebben."

Tooske richt zich liever op presenteren. "Dan denken de mensen maar dat ik geen mening heb." Na haar avontuur als presentatrice van de Duitse versie van Idols, presenteert zij op 22 mei de uitreiking van de Musical Awards.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen