Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter Jackson vindt zichzelf een nerd

Shownieuws

Peter Jackson vindt zichzelf een filmnerd. De regisseur schaamt zich daar niet voor en is er zelfs trots op.

(Novum/AP) - Peter Jackson heeft geen hoge dunk van zichzelf. De 44-jarige regisseur van 'King Kong' en de 'The lord of the rings'-trilogie schaamt zich daar niet voor. "Ik ben simpelweg een nerd, een filmnerd. Ik ben daar eigenlijk best trots op." Jackson ziet zichzelf niet als een professionele filmmaker. "Ik ben gewoon een fan die de mazzel heeft om films te kunnen en mogen maken."

Op de dvd van 'King Kong', die vorige week in de Verenigde Staten uitkwam, staan beelden waarop tot in detail is te zien hoe de productie van de film in z'n werk is gegaan. "Meestal gaat het in de bonus bij een dvd vooral over de acteurs of de regisseur. Wij vonden dat het interessanter was om de film helemaal te ontleden tot de kleinste onderdelen", verklaart Jackson.

In de Verenigde Staten heeft de dvd van 'King Kong' gezorgd voor een recordopbrengst. Het schijfje ging in de eerste week 6,5 miljoen keer over de toonbank en bracht daardoor ongeveer honderd miljoen dollar (82,5 miljoen euro) op. De film, die eerder dit jaar drie Oscars won, komt in Nederland op 13 april op dvd uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen