Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Doherty mist hoorzitting na concert in Parijs

Shownieuws

Pete Doherty is woensdag niet komen opdagen bij een rechtbank in Londen. De Babyshambles-zanger had er het verloop van zijn afkickprogramma moeten bespreken.

Pete Doherty is woensdag niet komen opdagen bij een rechtbank in Londen. De zanger had er voor een hoorzitting moeten verschijnen om het verloop van zijn afkickprogramma te bespreken. De advocaat van de zanger verklaarde dat zijn cliënt niet op tijd kon terugkeren uit Parijs, waar hij dinsdag met zijn band Babyshambles een concert had gegeven.

De rechter verdaagde de zitting naar 12 mei. Dezelfde rechtbank had op 20 april al een afspraak met Doherty staan. Hij verklaarde zich vorige maand schuldig aan zeven aanklachten wegens drugsbezit. In december en januari werd de zanger betrapt met verdovende middelen op zak, waaronder heroïne, cocaïne en marihuana.

Doherty is in Engeland een veelbesproken figuur. De 26-jarige popmuzikant vergaarde grote bekendheid door zijn relatie met topmodel Kate Moss. Doordat hij veelvuldig met justitie in aanraking kwam vanwege drugsgebruik werd hij een dankbaar object voor de Britse boulevardkranten.

In februari werd Doherty wegens drugsbezit veroordeeld tot een taakstraf van twaalf maanden. Daarnaast moet hij een afkickprogramma volgen om van zijn verslaving af te komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen