Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van Koningsbrugge dankzij ADHD niet aan de drugs

Shownieuws

Jeroen van Koningsbrugge heeft een lichte vorm van ADHD. Daarom zegt hij geen cocaïne nodig te hebben voor energie. "Drugs heb ik nooit geprobeerd."

Acteur Jeroen van Koningsbrugge heeft een lichte vorm van ADHD, een stoornis waardoor mensen erg druk doen en een gebrek aan concentratie aan de dag leggen. Dat vertelt de 32-jarige Amsterdammer deze week in Nieuwe Revu. Van Koningsbrugge is blij dat hij door zijn stoornis geen cocaïne nodig heeft voor energie. "Drugs heb ik nooit geprobeerd, alleen paddenstoelen."

De acteur hekelt collega's in de televisiewereld die op de set drugs gebruiken. "Dat iemand drugs gebruikt, moet hij helemaal zelf weten, maar niet als ik aan het werk ben." Hij zegt wel eens licht- of geluidsmensen tegen te komen die 'niet helemaal helder' zijn. "Dan ben ik de eerste die erop afstapt en ze duidelijk maakt dat ik daar niet van gediend ben. Ik wil een lichtman kunnen vertrouwen, en niet opeens een lamp in mijn gezicht krijgen."

In het interview maakt Van Koningsbrugge, die zingt in de relatief onbekende band Zeus, brandhout van het veel succesvollere Kane. "De stem van Dinand Woesthoff, dat kan echt niet", vindt hij. Een vriend van hem moest eens een remix maken voor Woesthoffs band en beschikte daardoor over de zangopnamen. "Dat was om je te bescheuren", meent Van Koningsbrugge. "Hij zingt niet, hij stoot klanken uit. Eddie Vedder van Pearl Jam, maar dan slecht."

Van Koningsbrugge was te zien als de manische Citroën-verkoper Dennis van de Ven in een serie reclamespotjes. Zij ster is rijzende. Hij speelde onder meer in televisieseries als IC, Koppels en Baantjer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen