Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liefdadigheidsprijs voor Scorsese en Bon Jovi

Shownieuws

Filmregisseur Martin Scorsese en zanger Jon Bon Jovi worden volgende maand onderscheiden door de liefdadigheidsorganisatie Help USA.

(Novum/AP) - Filmregisseur Martin Scorsese en zanger Jon Bon Jovi worden volgende maand onderscheiden door de liefdadigheidsorganisatie Help USA. De twee krijgen een prijs voor de manier waarop ze hun beroemdheid gebruiken om andere mensen te helpen.

"Jon Bon Jovi en Martin Scorsese zijn twee publieke figuren die hun succes gebruiken om iets terug te doen voor andere mensen", licht een woordvoerder van de liefdadigheidsinstelling de onderscheiding toe. "De manier waarop ze dit doen is in de geest van onze organisatie." De prijzen worden op 4 mei uitgereikt tijdens het jaarlijkse galadiner van Help USA.

De organisatie is twintig jaar geleden opgericht. Help USA helpt daklozen en slachtoffers van huiselijk geweld in de Verenigde Staten. Van half april tot begin mei organiseert de organisatie een online veiling van spullen die zijn geschonken door beroemdheden.

De 63-jarige Scorsese is bekend van films als 'Taxi driver' (1976), 'Casino' (1995) en 'Gangs of New York' (2002). De 44-jarige Jon Bon Jovi is momenteel op wereldtournee met zijn rockgroep. Het laatste album van Bon Jovi, 'Have a nice day', verscheen in september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen