Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carl Cox krijgt weer eigen podium op Dance Valley

Shownieuws

Dance-dj Carl Cox krijgt dit jaar op Dance Valley voor de derde keer een eigen podium. Hij draait sinds de eerste editie van Dance Valley op het festival.

Dance-dj Carl Cox krijgt dit jaar op Dance Valley voor de derde keer een eigen podium. Dit meldt organisator UDC. Cox is verantwoordelijk voor een eigen programma met bekende namen uit de technowereld, zoals de Nederlandse dj Michel de Hey en de Brit dj Hal. Dance Valley vindt dit jaar plaats op 14 en 15 juli.

De Engelsman Cox draait sinds de eerste editie van Dance Valley, in 1995, op het festival. Hij staat bekend om zijn liefde voor Nederland. Aan Novum Nieuws vertelt hij dat die liefde stamt uit het einde van de jaren tachtig. "Ik denk dan terug aan mijn beginjaren. Ik draaide toen vaak in de Roxy in Amsterdam, met dj Dimitri. Dat zijn goede herinneringen."

Ook aan de eerste editie van Dance Valley heeft de dj goede herinneringen. "Ik draaide toen voor een publiek van 15.000 mensen en kreeg een fantastische respons. De reactie van het Nederlandse publiek is altijd heel goed. Er heerst een energieke sfeer tijdens de feesten."

Zijn goede band met Nederland resulteerde onder meer in de 'Carl Cox & friends'-optredens die de dj de afgelopen jaren gaf in Ahoy' in Rotterdam. Bij deze evenementen nodigt Cox verschillende collega-dj's uit. Ook live-acts maken deel uit van de show. Afgelopen weekend vond de derde editie plaats.

De 43-jarige Carl Cox brak eind jaren tachtig door als dj. Tegenwoordig is hij een van de best betaalde platendraaiers ter wereld. Hij staat bekend als de '3-deck-wizard', omdat hij met drie draaitafels werkt in plaats van met twee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen