Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schrijver Da Vinci Code bouwt hek om zijn huis

Shownieuws

Schrijver Dan Brown laat een hek bouwen om zijn huis in het stadje Rye in Engeland. De afscherming bestaat uit een stenen muurtje met daarop een ijzeren hek.

(Novum/AP) - Schrijver Dan Brown laat een hek bouwen om zijn huis in het stadje Rye in Engeland. De afscherming bestaat uit een stenen muurtje met daarop een ijzeren hek. Het geheel wordt 1 meter 80 hoog. Dat blijkt uit een brief van de advocaat van de 41-jarige Brown aan de gemeenteraad van Rye.

Volgens een lokale politiechef maakt Brown zich zorgen over de aandacht die hij krijgt na het vorige week door hem gewonnen plagiaatproces. De politie in Rye deelt zijn bezorgdheid en doet er alles aan om de succesauteur te beschermen. "Of het nu gaat om paparazzi of iemand die zijn gevel met geitenbloed wil besmeuren, het is onze taak hem en zijn familie dezelfde mate van bescherming te bieden als ieder ander", verklaart de politiechef.

Vorige week pleitte de rechter in Londen Brown vrij van plagiaat in zijn roman The Da Vinci Code. Twee auteurs van het boek 'Holy blood, holy grail' uit 1983 hadden hem aangeklaagd. Zij beweerden dat Brown een groot deel van zijn bestseller uit hun werk had overgenomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen