Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Over mijn lijk' gaat ook over het leven

Shownieuws

'Over mijn lijk' gaat niet alleen over de dood, maar ook over het leven. Dat zegt presentator Patrick Lodiers. In de BNN-serie volgt hij terminale jongeren.

Het nieuwe BNN-programma 'Over mijn lijk' gaat niet alleen over de dood, maar ook over het leven. Dat zegt presentator Patrick Lodiers woensdag in Trouw. Lodiers volgt in het programma enkele ongeneeslijk zieke jongeren tot het moment dat ze overlijden. De camera's draaien niet mee op het moment dat de jongeren overlijden, omdat het programma niet de dood, maar het leven wil benadrukken, zegt de presentator.

De redactie van 'Over mijn lijk' heeft naar positieve mensen voor de serie gezocht, legt Lodiers uit. "Dat past bij de toon van BNN. Zoals Wiebe, een van de deelnemers aan het programma die kanker heeft. Hij laat zien dat hij niet zielig is. Ondanks alles heeft hij hoop en een enorme vechtlust om te overleven."

De 34-jarige presentator vond het wel erg heftig om de terminale jongeren te volgen. Zijn leven is veranderd door het maken van het programma. "Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om gezond te zijn en een sterke band met je familie en vrienden te hebben. Dat moet je koesteren. En niet alleen op de momenten dat het slecht gaat."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen