Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bastiaan Ragas tegen Deense cartoons

Shownieuws

Acteur Bastiaan Ragas is tegenstander van de Deense cartoons over Mohammed. "We moeten een balans vinden zonder de vrijheid van meningsuiting te verkwanselen."

Bastiaan Ragas is een tegenstander van de Deense spotprenten over de profeet Mohammed, die in januari en februari aanleiding waren voor rellen in de islamitische wereld. Hij vindt dat de cartoons onnodig provoceren.

"Vroeger vond ik altijd dat mensen die hier kwamen zich aan het Westen moesten aanpassen", zegt de 34-jarige acteur en zanger deze week in Flair. "Maar dat is een utopie. Er zijn hier nu ook mensen met andere ideeën en daar moeten wij een omgangsvorm voor vinden. We moeten een balans vinden zonder de vrijheid van meningsuiting te verkwanselen."

Wel zegt de musicalster vrijheid belangrijk te vinden. "En dan doel ik vooral op het vrij zijn in je hoofd. Pas als je vrij bent in je hoofd, kun je je hart volgen. In alles: liefde, relaties, werk, vriendschappen."

Ragas, die is getrouwd met televisiepresentatrice Tooske Breugem, is sinds vorige week te zien in de film 'Sportman van de eeuw'. Deze maand komt een nieuwe single van hem uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen