Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rappende vriend Eminem doodgeschoten in nachtclub

Shownieuws

Rapper en producer Proof van D12, de rapformatie van Eminem, is doodgeschoten in een nachtclub in Detroit. De 30-jarige Proof was een vriend van Eminem.

(Novum/AP) - Rapper en producer Proof van D12, de rapformatie van Eminem, is dinsdag doodgeschoten in een nachtclub in Detroit. Dat is bevestigd door een woordvoerder van platenmaatschappij Interscope Records. De 30-jarige Proof was een goede vriend van Eminem.

De 30-jarige Proof was dinsdag een van de twee slachtoffers van een schietpartij in de CCC Club, waar naar verluidt een illegaal feest werd gegeven. Beide slachtoffers werden met schotwonden in hun hoofd naar een ziekenhuis gebracht, waar Proof overleed. Het andere slachtoffer verkeert nog in kritieke toestand. Zijn identiteit is niet bekend. De website All Hip Hop meldde dat het gaat om D12-lid Bizarre, maar Interscope Record ontkent dat.

D12 bracht in 2001 het debuutalbum 'Devil's night' uit. In 2004 kwam het tweede album van de rapgroep uit, 'D12 World'.

Proof, wiens echte naam Deshaun Hotlon is, werkte ook aan een solocarrière. In 2002 maakte hij samen met rapper Dogmatic het album 'Promatic'. Zijn solo-album 'Searching for Jerry Garcia' (2005) was geen succes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen