Kies je favoriete radiostation

Dossiers

GTST voelt als thuiskomen voor Sabine Koning

Shownieuws

Sabine Koning heeft GTST best gemist. Vooral het 'samenwerken met een leuke club mensen'. Vanaf maandag is ze weer in de soap te zien.

Actrice Sabine Koning heeft 'Goede tijden, slechte tijden' best gemist. Niet zozeer de rol van Anita Dendermonde, maar vooral het 'samenwerken met een leuke club mensen' gaat haar aan het hart.

"Toen ik gevraagd werd om terug te komen, hoefde ik niet lang na te denken", zegt Koning in een interview met Tros Kompas. "Het is heerlijk om weer mee te doen, het voelt heel vertrouwd, een beetje als thuiskomen."

Na elf jaar in GTST te hebben gespeeld, stapte Koning in 2002 uit de soapserie. Daarna was ze te zien in jeugdserie ZOOP van jongerenzender Nickelodeon. Vorig jaar dook ze op in een andere soap: in ONM speelde ze de rol van Yvonne Hulst.

Dat ze bekend is, deert de 32-jarige Koning niet. "Van opmerkingen die voorbijgangers maken, of opdringerige types die op je afkomen lig ik niet wakker", zegt ze. "In de roddelbladen ben ik er altijd goed vanaf gekomen. Maar waarschijnlijk scheelt het dat ik sinds mijn zeventiende al in de belangstelling sta. Daardoor ben ik er nu wel aan gewend."

Vanaf maandag is Anita terug in het GTST-stadje Meerdijk. In de laatste aflevering waarin ze te zien was, vetrok ze met soapechtgenoot Rik (Ferry Somogyi) en soapdochter Rikki naar Nieuw-Zeeland. Naar verluidt keert ze zonder haar gezin terug.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen