Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keane wil alleen in kleine zalen spelen

Shownieuws

Keane wil nog niet in grote zalen optreden. De band heeft voor de nieuwe tournee kleine poppodia uitgezocht. Op 26 mei speelt Keane in Paradiso in Amsterdam.

Keane wil nog niet in grote zalen en stadions optreden. Dat zegt toetsenist Tim Rice-Oxley dinsdag op de website van het Engelse tijdschrift NME. De band heeft voor de nieuwe Europese tournee alleen kleine poppodia uitgezocht. Op 26 mei is Keane te zien in Paradiso in Amsterdam.

Rice-Oxley zegt dat Keane niet in een valkuil wil lopen door nu al in grote stadions te spelen. "Dit is niet het moment om iedereen te laten zien hoe groot we wel niet zijn. Wij voelen dat het juist belangrijk is om nu naar het beginpunt te gaan en vanaf daar opnieuw te beginnen."

Keane brengt op 9 juni het nieuwe album 'Under the iron sea' uit. Het is de opvolger van het twee jaar geleden verschenen debuutalbum 'Hopes and fears'. Het trio ontwikkelde met alleen zang, toetsen en drums een geheel eigen geluid.

Volgens platenmaatschappij Universal heeft de band op het nieuwe album het Keane-geluid verder ontwikkeld door de elektrische piano van Rice-Oxley op verschillende effect-procesoren aan te sluiten. Van 'Hopes and fears' gingen wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren over de toonbank.

Volgens diverse media liepen de spanningen in de band tijdens het maken van het nieuwe album hoog op. De drie leden zouden, na een tijd op elkaars lip te hebben gezeten, op het punt hebben gestaan uit elkaar te gaan. De wrijving zou te horen zijn op 'Under the iron sea'. "De single 'Is it any wonder?' beschrijft de frustratie van een generatie die van zichzelf vervreemd is, op zoek naar antwoorden. Verloren onschuld. Een sprookje dat verkeerd afloopt", meldt Universal. "Geen makkelijke thematiek, maar kenmerkend voor het nieuwe album, dat in zijn geheel donkerder en serieuzer klinkt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen