Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bolland: Falco is niets voor Nederland

Shownieuws

Het Duitse succes van de rockmusical 'Falco meets Amadeus' is niet naar Nederland te vertalen. "In Nederland had Falco maar twee hits", beseft Bolland.

Het Duitse succes van de rockmusical 'Falco meets Amadeus' is niet naar Nederland te vertalen. Dat vertelt Rob Bolland dinsdag.

De op de hitsongs van de gebroeders Bolland gebaseerde rockopera heeft onlangs in Duitsland de mijlpaal van een miljoen bezoekers gehaald. Daarmee is 'Falco' een van de meest succesvolle musicals van de laatste decennia in dat land. Alle internationale hits die Rob en Ferdi Bolland schreven, componeerden en produceerden voor de in 1998 overleden Weense superster Falco zijn verwerkt in de voorstelling.

In Nederland zou de musical echter niet zo snel aanslaan, denkt de liedjesschrijver. "In Nederland had Falco twee hits", vertelt Bolland. "In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is hij een fenomeen, dat tientallen hits scoorde."

'Falco meets Amadeus' ging in 2000 in première. Daarin zijn nummers te horen als 'Rock me Amadeus', 'Jeanny', 'Vienna calling' en 'Sound of musik'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen