Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur 'The Sopranos' blij met rol als homo

Shownieuws

Joseph Gannascoli is blij dat hij in de 'The Sopranos' een homoseksueel karakter speelt. "Het is een manier om op te vallen als acteur", meent de acteur.

(Novum/AP) - Joseph Gannascoli is blij dat hij in de 'The Sopranos' een homoseksueel karakter speelt. De 47-jarige acteur heeft in de Amerikaanse televisieserie de rol van Vito, een lid van de maffiafamilie die worstelt met zijn homoseksualiteit. "Het is een manier om op te vallen als acteur. Anders zou ik meer op de achtergrond blijven", denkt Gannascoli.

Het is ook een uitdaging voor de Amerikaan om Vito te spelen. "Ik wil van hem een persoon maken die zichzelf haat en het moeilijk heeft met zijn eigen gevoelens." Gannascoli is zich ervan bewust dat de reactie op de homoseksuele Vito in de Verenigde Staten niet altijd positief is. "Gisteren liep ik op straat in Brooklyn en daar waren verschillende mensen die met een vieze blik naar me keken."

De acteercarrière van Joseph Gannascoli begon in het begin van de jaren negentig, toen hij in contact kwam met acteur Benicio Del Toro. Daarvoor was hij kok en restauranteigenaar.

De eerste vier seizoenen van de maffiaserie zijn in Nederland uitgezonden door de Vara. De serie is in Nederland minder positief ontvangen dan in de Verenigde Staten. Gemiddeld trekt het programma niet meer dan tweehonderdduizend kijkers, mogelijk door het late tijdstip van uitzending. In Amerika wordt de show gemiddeld door tien miljoen mensen bekeken. Het is niet bekend wanneer het vijfde seizoen in Nederland wordt uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen