Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sophia Loren opent tentoonstelling over haar leven

Shownieuws

Sophia Loren opent vrijdag in een museum in Rome een tentoonstelling over haar leven. Er zijn foto's, jurken en juwelen van de Italiaanse actrice te zien.

(Novum/AP) - Actrice Sophia Loren opent vrijdag in een museum in Rome een tentoonstelling over haar leven. In het persoonlijk archief zijn familiefoto's, jurken, juwelen, prijzen en andere memorabilia te zien. "Ik was verbaasd dat men een tentoonstelling over mij wilde Ik weet niet of ik dat wel verdien," zei de ontroerde Loren tijdens een bijeenkomst waarbij de show werd aangekondigd.

De tentoonstelling heeft de naam 'Scicolone, Lazzaro, Loren' meegekregen, naar Lorens meisjesnaam, een vroege artiestennaam en de naam waarmee ze wereldberoemd is geworden. De show begint met foto's van de turbulente jeugd van de actrice in het zuiden van Italië en volgt haar weg naar het sterrendom. "Ik kan me alles perfect herinneren," zegt Loren. "Alles wat ik hier laat zien is erg belangrijk voor mij. Ik vergeet nooit iets."

De 71-jarige Italiaanse is 'blij met, trots op en sprakeloos door' de tentoonstelling die tot en met 7 mei is te zien in het Vittoriano-museum in het historische centrum van Rome.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen