Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren herdenken Dana Reeve

Shownieuws

Beroemdheden als Hillary Clinton waren maandag aanwezig bij de herdenkingsdienst voor Dana Reeve. Ze overleed afgelopen maand aan longkanker.

(Novum/AP) - Beroemdheden als Hillary Clinton en Oscarwinnaar Philip Seymour Hoffman waren maandag aanwezig bij de herdenkingsdienst voor Dana Reeve. De vrouw van 'Superman'-acteur Christopher Reeve overleed afgelopen maand op 44-jarige leeftijd aan longkanker.

Dana Reeve werd vooral bekend door haar onvoorwaardelijke steun aan haar man, die na de val van een paard in 1995 bijna geheel verlamd raakte. Christopher overleed in 2004 op 52-jarige leeftijd. Het stel liet een 13-jarige zoon na en twee volwassen kinderen uit een eerdere relatie van Christopher.

Alle drie kinderen waren aanwezig bij de besloten bijeenkomst in het New Amsterdam Theatre in New York. Naast Clinton en Hoffman waren sterren als Robin Williams, wielrenner Lance Armstrong en acteur Matthew Broderick aanwezig. Volgens Broderick was de dienst 'erg emotioneel'.

Hillary Clinton sprak na de dienst vol bewondering over Dana Reeve. "Ze straalde van binnenuit en dat sloeg over op iedereen die nog met zoveel liefde aan haar terugdenkt. Ze was een van de meest bijzondere mensen die ik gekend heb. Het was een heel passend eerbetoon."

Reeve was zelf zangeres en actrice, maar zette haar carrière opzij toen bleek dat haar man niet meer zelfstandig kon functioneren. Ze speelde verschillende keren op Broadway, ook had ze gastrollen in onder meer 'Law and order'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen