Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'American Idol' winnaar bij Country Awards

Shownieuws

De 'American Idol' Carrie Underwood won maandag twee prijzen bij de 'Country music television awards'. Voor 'beste doorbraak' en 'beste vrouwelijke video'.

(Novum/AP) - De vorig jaar tot 'American Idol' verkozen Carrie Underwood heeft twee prijzen gewonnen bij de 'Country music television awards'. Ze werd onderscheiden in de categorieën 'beste doorbraak' en 'beste vrouwelijke video', in beide gevallen voor het nummer 'Jesus, take the wheel'. Underwood was de enige artiest die twee awards mee naar huis nam. Een andere winnaar was Keith Urban, in de categorie voor beste video, met het nummer 'Better life'.

De 'Country music television awards' zijn dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De prijzen worden toegekend voor de muziek in combinatie met de bijbehorende videoclip. De show vond plaats in Nashville, in de Amerikaanse staat Tennesee. De winnaars zijn gekozen door internetgebruikers.

Carrie Underwood won vorig jaar de Amerikaanse versie van het televisieprogramma 'Idols'. De 22-jarige zangeres vindt dat videoclips een belangrijk onderdeel zijn van de muziek. "De fans zijn dol op videoclips, omdat ze een nieuwe dimensie toevoegen aan een nummer. Voor artiesten is een videoclip belangrijk omdat het een extra manier is om hun muziek te laten horen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen