Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eva Ruis wil afrekenen met haar stiefmoeder

Shownieuws

Het is tijd om af te rekenen met Ellen Damsma. Dat zegt Rinus Mieremet, echtgenoot van Willem Ruis' dochter Eva. Ze zou door haar stiefmoeder zijn mishandeld.

Het is hoog tijd om af te rekenen met Ellen Damsma. Dat zegt Rinus Mieremet, de echtgenoot van Willem Ruis' dochter Eva, tegen de website Sterrenstek. Mieremet verklaart dat zijn vrouw nooit de gelegenheid heeft gekregen de dood van haar vader te verwerken. "Het is nu mooi geweest."

Eva Ruis maakte vorige week bekend dat zij en haar zus Suus na de dood van hun vader Willem in 1986 jarenlang psychisch en fysiek zouden zijn mishandeld door hun stiefmoeder, Ellen Damsma. Ze klaagden hun stiefmoeder aan wegens psychische en fysieke mishandeling en voor het verduisteren van miljoenen uit de erfenis van hun vader.

Volgens Mieremet is hij door zijn vrouw met de meest vreselijke zaken geconfronteerd. "Ik heb geen enkele medelijden met mevrouw Damsma. Iemand met een slecht hart krijgt de rekening op een dag gewoon gepresenteerd. Ik sta voor honderd procent achter mijn vrouw. Het wordt zo langzamerhand tijd dat Eva het gaat verwerken."

"Nadat ik alles had gehoord van Eva vroeg ik mij af hoe dit in godsnaam allemaal heeft kunnen gebeuren. En hoe ziek Nederland is", vervolgt Mieremet. Hij zegt tot nu toe weinig steun te krijgen. Ook is hij het niet eens met mensen die stellen dat de zaak is verjaard, omdat het misbruik twintig jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. "Volgens mij moet je juist wat doen als je er na twintig jaar nog niet uit bent. Anders komt het nooit meer goed met jezelf. Het wordt tijd dat er wordt afgerekend met deze vrouw. Ze loopt tenslotte al die jaren mooi weer te spelen. Dat moet veranderen."

Het gaat Eva in deze zaak niet om het geld, zegt Mieremet. "Het gaat erom dat alles wordt rechtgetrokken. Eva staat nu sterk in haar schoenen, anders was ze dit alles niet begonnen. Ze moet nu dan ook alles afhandelen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen