Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Love-zanger Arthur Lee heeft kanker

Shownieuws

Arthur Lee lijdt aan kanker. Dat meldt de fansite lovewitharthurlee.com. Bij de voormalige zanger van Love werd een maand geleden acute leukemie vastgesteld.

Arthur Lee lijdt aan kanker. Dat meldt de fansite lovewitharthurlee.com. Bij de voormalige zanger van de band Love werd een maand geleden in een ziekenhuis in zijn woonplaats Los Angeles acute leukemie vastgesteld.

De 60-jarige zanger heeft inmiddels een chemokuur van drie weken gehad, maar hij moet van zijn doktoren meer zware kuren ondergaan om volledig te herstellen. Mogelijk wacht hem ook een beenmergtransplantatie.

De zanger is niet verzekerd en heeft een ziekenhuisrekening die inmiddels meer dan 82 duizend euro bedraagt. Zijn vrienden en fans willen een benefietconcert organiseren om geld op te halen, waarmee Lee zijn ziekenhuisrekening kan betalen. Er wordt nog gezocht naar een concertzaal, een datum en artiesten voor het concert.

Lee boekte eind jaren zestig successen met de psychedelische rockgroep Love. Het album 'Forever changes' uit 1967 wordt gezien als een van de meest baanbrekende albums uit die tijd. In 1964 schreef hij het nummer 'My diary' voor zangeres Rosa Lee Brooks. Lee liet een vriend, de toen nog onbekende gitarist Jimi Hendrix, meedoen op het nummer.

In de jaren zeventig kwam Lee geregeld met justitie in aanraking vanwege een drugsverslaving en illegaal wapenbezit. Lee werd in 1996 veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf, omdat hij na een burenruzie met een illegaal wapen in de lucht zou hebben geschoten. Eind 2001 werd hij vrijgelaten. Lee ging daarop weer op tournee. In mei 2002 was hij als Arthur Lee's Love te zien in de Melkweg in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen