Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijk muziek The Doors in reclame

Shownieuws

De drie overgebleven leden van The Doors overwegen toestemming te geven om muziek van de band te gebruiken in reclame.

De drie overgebleven leden van The Doors overwegen toestemming te geven om muziek van de band te gebruiken in reclamespotjes. Dat meldt het Amerikaanse blad Billboard. Nog nooit eerder kreeg een bedrijf toestemming om een nummer van The Doors in een commercial te gebruiken. Volgens manager Jeff Jampol wil de band een jong publiek bereiken door de muziek uit te lenen aan reclamespotjes.

"Oude muziek wordt tegenwoordig nog maar zelden op de radio gedraaid", verklaart Jampol. "We vroegen ons of hoe we in 's hemelsnaam nog een nieuwe generatie kunnen aanspreken. The Doors in de uitverkoop zetten is geen optie, maar aan de andere kant kan reclamemuziek heel effectief zijn om veel luisteraars te bereiken. We zullen de muziek alleen nooit uitlenen aan genotsartikelen, zoals deodorant of tandpasta."

In 1969 gaf de band bijna de Duitse autofabrikant Opel toestemming het nummer 'Light my fire' in een reclamespotje te gebruiken. Zanger Jim Morrison miste het overleg hierover en blokkeerde het besluit toen hij er later van hoorde. Na het overlijden van de zanger in 1971 hielden gitarist Robby Krieger en toetsenist Ray Manzarek de mogelijkheid open om de muziek van The Doors commercieel te exploiteren, maar drummer John Densmore was steevast tegen.

Densmore zegt nu tegen Billboard dat de band de aanvragen voor het gebruik van zijn muziek vanaf nu serieus gaat overwegen. "Als er een product langskomt waarin wij ons kunnen vinden, is het mogelijk dat we toestemming geven een nummer in de reclame te gebruiken."

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat The Doors werd opgericht. De band heeft plannen om het jubileum te vieren door de originele albums uit de jaren zestig opnieuw uit te brengen, een speciale boxset te maken en een interactieve Doors-attractie te lanceren in Las Vegas.

Manzarek en Krieger deden de laatste jaren tournees als The Doors Of The 21st Century. De twee speelden met voormalig Cult-zanger Ian Ashbury en Police-drummer Stewart Copeland muziek van The Doors. In 2004 was de groep in Nederland te zien tijdens Bospop. Densmore stapte naar de rechter om te verbieden dat het duo de naam The Doors gebruikte. Vorig jaar gaf de rechter hem gelijk. Manzarek en Krieger toerden sindsdien onder de naam Riders On The Storm. Vrijdag speelt de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen