Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gitarist Babyshambles nog drie dagen vast

Shownieuws

Patrick Walden blijft nog 3 dagen vastzitten. De 27-jarige gitarist van de groep Babyshambles werd opgepakt wegens mishandeling.

Patrick Walden blijft nog drie dagen vastzitten. De 27-jarige gitarist van de Engelse rockgroep Babyshambles werd dit weekeinde opgepakt omdat hij zijn vriendin Nadia Patane zou hebben mishandeld in hun appartement in Noord-Londen. Walden is zondag voorgeleid aan de rechter en ontkende de aanklacht. Dat meldt de Britse krant The Mirror.

De rechter vond de bewijzen hard genoeg om Walden niet direct op borgtocht vrij te laten. Hij blijft nu zeker tot donderdag vastzitten in de Pentonville-gevangenis in Londen, waar bandgenoot Pete Doherty in januari twee weken verbleef op verdenking van drugsbezit. Doherty werd later veroordeeld tot een taakstraf van twaalf maanden.

Het Engelse muziekblad NME meldde in januari dat Walden uit Babyshambles was gestapt, omdat de gitarist die maand enkele optredens van de band had gemist. Later was hij weer gewoon met de groep op het podium te zien. De omstreden band geeft op 1 mei een nachtconcert in de Amsterdamse popzaal Paradiso. Het is de eerste keer dat Babyshambles in Nederland te zien is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen