Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Ice age 2' blijft best bekeken film in VS

Shownieuws

'Ice age 2' is voor de tweede opeenvolgende week de best bekeken film in de VS. Het is de eerste film die dit jaar meer dan 100 miljoen dollar opbracht.

(Novum/AP) - 'Ice age: the meltdown' is voor de tweede opeenvolgende week de best bekeken film in de Verenigde Staten. De animatiefilm haalde vorige week ruim 28 miljoen euro op. In het openingsweekeinde verdiende hij 57,6 miljoen euro.

De honkbalkomedie 'The benchwarmers', die de afgelopen week in première ging in de Amerikaanse bioscopen, was goed voor 16,3 miljoen euro. De film staat daarmee op de tweede plaats in de zogenoemde box office. 'Take the lead' met Antonio Banderas staat met 10,5 miljoen euro op de derde plaats.

'Ice age: the meltdown' is de eerste film die dit jaar in de Verenigde Staten meer dan honderd miljoen dollar (ruim 82 miljoen euro) heeft opgebracht. Hollywood kent een slecht begin van het jaar, want normaliter wordt deze mijlpaal al in februari of maart behaald. De laatste twee weken waren wel goed voor de Amerikaanse filmindustrie. De twaalf best bekeken bioscoopfilms brachten in de afgelopen week samen ruim 86 miljoen euro in het laatje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen