Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Celstraf dreigt voor regisseur 'Die Hard'

Shownieuws

John McTiernan riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar. De 55-jarige regisseur is beschuldigd van het afleggen van een valse verklaring tegenover de FBI.

(Novum/AP) - John McTiernan riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar. De 55-jarige regisseur, bekend van de films uit de 'Die Hard'-reeks en 'The hunt for red October', is beschuldigd van het afleggen van een valse verklaring tegenover de FBI.

McTiernan zou ten onrechte hebben verklaard dat hij niets wist van het afluisteren van filmproducent Charles Roven door privé-detective Anthony Pellicano. De FBI denkt dat McTiernan opdracht gaf de telefoon van Roven te tappen. Roven is verantwoordelijk voor 'Batman Begins' en samen met McTiernan werkte hij aan de film 'Rollerball'.

Privé-detective Pellicano is verwikkeld in een groot afluisterschandaal. Hij zou meerdere Hollywoodsterren, onder wie Sylvester Stallone, hebben afgeluisterd en de gevonden informatie gebruiken om hen te chanteren. Pellicano wordt ook beschuldigd van het betalen van ambtenaren in ruil voor geheime informatie over bekende Amerikanen. Hij ontkent alle beschuldigingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen