Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bouwhuis wint Wim Sonneveldprijs

Shownieuws

Het concours om de Wim Sonneveldprijs, onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival, is gewonnen door Jeroen Bouwhuis.

Het concours om de Wim Sonneveldprijs, dat onderdeel is van het Amsterdams Kleinkunst Festival, is gewonnen door Jeroen Bouwhuis. De kleinkunstenaar kreeg zowel de publieks- als de juryprijs. In totaal streden maandag drie finalisten om de onderscheiding. De avond vond plaats in een uitverkochte De Kleine Komedie in Amsterdam.

Het concours is bedoeld om theatertalent te stimuleren. De wedstrijd bestaat uit drie selectieronden. Traditiegetrouw vindt de derde ronde plaats op Texel. Daarna volgt een landelijke try-outtournee, waarbij de kandidaten worden bijgestaan door een professionele coach.

Volgens het juryrapport kan worden teruggekeken op een festival van een hoog niveau. Winnaar Bouwhuis slaagde er volgens de jury in 'binnen vijf minuten en zonder woorden meer gevoel en expressie in zijn voorstelling te leggen dan menig theatermaker met tekst binnen drie kwartier voor elkaar krijgt'.

De finalisten zijn van 9 tot en met 13 mei te zien in het Bellevue Theater in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen