Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ruim een miljoen kijkers voor Boks

Shownieuws

De nieuwe politieserie Boks op Talpa heeft zondagavond ruim een miljoen kijkers getrokken. Hiermee was de serie populairder dan voorganger Van Speijk.

De nieuwe politieserie Boks op Talpa heeft zondagavond ruim een miljoen kijkers getrokken. Hiermee was de serie populairder dan voorganger Van Speijk, waar gemiddeld rond de achthonderdduizend mensen naar keken. Boks is gebaseerd op een boek van Simon de Waal over de Amsterdamse rechercheur Martin Boks, die wordt gespeeld door Maarten Spanjer. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Joost Prinsen, Bracha van Doesburgh en voormalig Idols-deelnemer Jim Bakkum.

Volgens Maarten Spanjer is de rol van Martin Boks niet heel ingewikkeld. "Je hoeft niet allerlei lagen aan te boren", zegt hij. "Je moet het type zijn, en je moet natuurlijk wel kunnen acteren." De onderlinge sfeer op de set is goed. "Iedereen is gewoon heel erg aardig en we hebben heel veel plezier met het maken van de serie", zegt Bracha van Doesburg. Jim Bakkum, die de rol van de jonge agent Willem Jongbloed speelt, moedigt mensen aan naar de serie te gaan kijken. "Het wordt erg spannend."

Simon de Waal is behalve schrijver rechercheur bij de Amsterdamse politie. Hij schreef veel Nederlandse politieseries en de speelfilm Lek. Met Boks probeert De Waal een andere soort politieserie neer te zetten dan bijvoorbeeld Baantjer. "Alle nieuwe detectiveseries worden vergeleken met Baantjer. Ik heb geen kloon van die serie willen maken. Ik heb meer gekeken naar Engelse en Zweedse series."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen