Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers liegen als Pinokkio

Shownieuws

Willem-Alexander en Máxima waren zondag te gast bij de première van 'Black Pinnochio' in de RAI. De voorstelling is tot en met 18 april te zien in Amsterdam.

Niets menselijks is BN'ers vreemd. Ook zij liegen wel eens, vertelden ze zondagavond in de RAI in Amsterdam bij de première van het toneelstuk 'Black Pinnochio'. Daar waren kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima eregasten. De voorstelling, gebaseerd op het verhaal van Pinokkio, is een initiatief van Amref Flying Doctors en wordt uitgevoerd door twintig voormalige straatjongens uit Kenia. De kroonprins is beschermheer van Amref Flying Doctors.

Actrice Nadja Hüpscher liegt net als Pinokkio 'heel erg veel'. "Volgens mij liegt een mens sowieso dertig keer op een dag, zonder dat hij of zij het in de gaten heeft. Ik lieg daarnaast ook nog vaak bewust." Clown Bassie (Bas van Toor): "Ik lieg doorlopend. Ik bedoel, ik lieg dat ik clown ben". De Amsterdamse burgemeester Job Cohen omschreef het cryptisch. "Als ik nee zou zeggen, dan heb ik bij deze gelogen".

Na afloop van het toneelstuk nam Willem-Alexander het eerste exemplaar van de Nederlandse vertaling van het boek 'The Black Pinnochio' in ontvangst. De opbrengst van het boek en de voorstellingen gaat naar projecten ten behoeve van de gezondheid van kinderen in Kenia.

Het stuk 'Black Pinnochio' vertelt het verhaal van een jongetje dat geen weerstand kan bieden aan de verleidingen op zijn pad, maar uiteindelijk toch de juiste keuzes maakt. De cast van 'Black Pinnochio' bestaat geheel uit straatjongens uit de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De voorstelling is tot en met 18 april te zien in de Amsterdam RAI.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen