Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lucille Werner haalt gehandicapten uit verdomhoekje

Shownieuws

Lucille Werner zoekt in het programma 'Mis(s) Verkiezing' naar de mooiste gehandicapte vrouw. Op 31 mei wordt de verkiezing uitgezonden bij de Tros.

Lucille Werner wil gehandicapten uit het verdomhoekje halen. Met haar nieuwe Tros-programma 'Mis(s) Verkiezing', waarin wordt gezocht naar de mooiste en meest doortastende gehandicapte vrouw, wil de presentatrice een statement maken. "Gehandicapten moeten zich focussen op hun mogelijkheden en juist niet hun handicap wegmoffelen," zegt Werner maandag in De Telegraaf. "En het moet afgelopen zijn met alle vooroordelen."

De 38-jarige Werner is zelf gehandicapt. Bij haar geboorte liep ze hersenbeschadiging op waardoor de aansturing van haar hersenen naar haar benen 'een soort kortsluiting' kreeg. Dat ze toch een baan kreeg bij de televisie heeft ze naar eigen zeggen te danken aan het feit dat ze 'een echte doordouwer' is. "Succes zit in je karakter, dat hebben mijn ouders me altijd ingeprent."

In 'Mis(s) Verkiezing' kunnen de kandidates laten zien wat mooi aan hen is, zonder dat de nadruk op hun handicap ligt. "Er is hier bijvoorbeeld een meisje dat een been mist," zegt Werner. "Zij heeft zo'n prachtige uitstraling dat veel mensen twee keer zullen moeten kijken om te zien wat er mis is aan haar."

De voorronden voor het programma, een eenmalige uitzending, gingen het afgelopen weekeinde van start. Ruim honderd gehandicapte vrouwen en meisjes deden mee. Op 31 mei wordt de winnares gekozen tijdens een grote liveshow. Lucille presenteert de show samen met Jaap Jongbloed.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen