Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meer conflicten voor aanklagers Dan Brown

Shownieuws

Dan Brown is niet de enige die ruzie heeft met de twee schrijvers van het boek 'Holy blood, holy grail'. Co-auteur Henry Lincoln heeft al het contact verbroken.

Auteur Dan Brown is niet de enige die ruzie heeft met de twee schrijvers van het boek 'Holy blood, holy grail'. Twee dagen nadat Michael Baigent en Richard Leigh de door hen aangespannen rechtszaak tegen Brown hebben verloren, doet oud-collega Henry Lincoln een boekje over ze open.

De 76-jarige auteur schreef in 1982 samen met de twee schrijvers het boek 'Holy blood, holy grail'. Het feit dat Lincoln niet meedeed aan de aanklacht tegen Dan Brown werd toegeschreven aan zijn slechte gezondheid. Lincoln verklaarde zondag echter al jaren geen contact meer te hebben met zijn co-auteurs. Er waren volgens de auteur al vanaf het begin meningsverschillen tussen de schrijvers over het materiaal dat zij voor het boek wilden gebruiken.

De onenigheid tussen de mannen kwam tot een uitbarsting na een financieel conflict. Sindsdien hebben ze geen contact meer met elkaar. "Onze carrières zijn heel verschillende richtingen opgegaan. Ik ben verder gegaan met het schrijven van boeken die gebaseerd zijn op concrete feiten. Die andere twee zijn een andere weg ingeslagen", zegt Lincoln tegenover The Daily Telegraph.

Michael Baigent en Richard Leigh hadden Dan Brown aangeklaagd omdat hij een groot deel uit hun werk zou hebben gestolen en dat in 'The Da Vinci Code' zou hebben verwerkt. De auteurs blijven na hun verloren zaak achter met een schuld van 6,5 miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen