Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Treble weet niet veel van Songfestival

Shownieuws

De meiden van Treble weten niet veel over het verleden van het Songfestival. In een kleine quiz wist het drietal geen van de vragen goed te beantwoorden.

De meiden van Treble weten niet veel over de historie van het Songfestival. In een kleine quiz van Novum Nieuws kon het drietal geen van de vragen goed beantwoorden. Zo wist Treble niet in welk jaar Abba het Songfestival won en is de naam van de winnende artiest van vorig jaar niet bekend. "Ik keek er altijd graag naar, maar namen en jaartallen, daar ben ik echt slecht in", zei Treble-lid Djem. De band won zondagavond het Nationaal Songfestival met 72 procent van de stemmen. Ongeveer 126 duizend mensen brachten een stem uit.

Treble kreeg toegang tot het Eurovisie Songfestival in Athene met het zelf gecomponeerde nummer 'Amambanda'. Dit was een van de drie nummers die het drietal in de Heineken Music Hall ten gehore bracht. De vakjury bepaalde met welk nummer de meiden het tegen de andere kandidaten moesten opnemen. De tegenstanders waren de rockband Behave en zangeres Maud. Voor de eerstgenoemde koos de jury het nummer 'Heaven knows', een open inzending van Dick Kok. Voor Maud werd het liedje 'I'm alive' gekozen, waarvoor Ronald Seerden de muziek heeft geschreven en Ingrid Mank de tekst.

Maud kreeg pittige kritiek van de jury. Zo vond jurylid Glennis Grace dat de zangeres onder de maat presteerde en bracht Giel Beelen een blanco stem uit. Hij vond geen van de nummers goed genoeg om door te gaan naar Athene. De mannen van Behave waren niet teleurgesteld door de tweede plaats. "We hebben lekker gespeeld en we zijn tweede geworden, niets ergs aan", zei zanger Michiel Cremers. De bandleden wilden geen commentaar geven op de geruchten die de ronde doen over opbloeiende liefdes tussen de mannen van Behave en de leden van Treble.

Juryvoorzitter Cornald Maas vond het moeilijk te zeggen of de dames een goede kans maken in Athene "Ik hoop dat ze het hartstikke goed gaan doen, maar dat hangt ook een beetje af van de plek die ze straks krijgen na de loting. Hun positieve punt is dat je in alles wat ze doen hun bezieling voelt." Ook presentator Paul de Leeuw zei geen idee te hebben. "Ik vind het een leuke groep meiden. Ze zijn heel enthousiast, heel positief en ze hebben er heel veel zin in, dus we zullen wel zien."

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats in mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen