Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Racoon grote winnaar bij 3FM Awards

Shownieuws

Racoon is de grote winnaar van de 3FM Awards. De Zeeuwse groep won de prijzen voor 'beste artiest pop', 'beste single' en de Schaal van Rigter

Racoon is zondag de grote winnaar van de 3FM Awards geworden. De groep won in de categorieën 'beste artiest pop' en 'beste single'. Ook de Schaal van Rigter, de prijs voor de meest gedraaide single op het radiostation, ging naar de Zeeuwse band. De prijs is vernoemd naar voormalig 3FM-dj Wim Rigter, die twee jaar geleden overleed aan kanker.

Met de jaarlijkse prijzen worden de beste Nederlandse popacts en artiesten geëerd. Op de site van 3FM kon worden gestemd op vijf genomineerden in elf categorieën. De 3FM Awards werden zondag uitgereikt in De Melkweg in Amsterdam. 'Beste band' werd Bløf. Marco Borsato en Anouk, vorig jaar de grote winnaar, kregen de prijzen voor beste zanger en beste zangeres. Within Temptation haalde de prijs voor de beste rockgroep binnen. De Jeugd van Tegenwoordig werd verkozen tot beste nieuwkomer.

Kane leek aanvankelijk de grote kanshebber bij de 3FM Awards. De band van zanger Dinand Woesthoff was in zes categorieën genomineerd voor de muziekprijzen, maar won uiteindelijk alleen de prijs voor beste album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen