Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL komt in het najaar met 'The X-factor'

Shownieuws

RTL heeft plannen om dit najaar te komen met een Nederlandse editie van het 'The X-factor'. In het programma wordt gezocht naar nieuw entertainmenttalent.

(Novum/Peter Schavemaker Tekstproducties) - RTL Nederland heeft plannen om dit najaar met een Nederlandse editie van het tv-programma 'The X-factor' te komen. Dat vertelt Mark de Vink, uitvoerend producent van 'Idols'. Hij wordt waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de productie van 'The X-factor'. In het televisieprogramma wordt gezocht naar nieuw entertainmenttalent.

Het programma is eerder gemaakt door het Britse commerciële tv-station ITV en de Belgische zender VTM. Het komt uit de tv-fabriek FremantleMedia Limited, waar ook 'Idols' vandaan komt.

'The X-factor' is vanwege de audities te vergelijken met Idols, zegt De Vink. "Theater en workshops zitten er niet in, wel een bootcamp." Het belangrijkste verschil met 'Idols' zijn de drie categorieën. Er is een categorie voor 16-24-jarigen, één voor iedereen boven de 24 en een categorie voor duo's of grotere groepen. "Er kunnen dus ook mensen van 82 meedoen."

De drie juryleden krijgen na de audities ieder een eigen categorie. Uit elke groep komt uiteindelijk een winnaar. Het is nog niet bekend wat gewonnen kan worden.

De makers van de derde editie van 'Idols' zijn tevreden met het verloop van de talentenjacht. "Idols 3 is vlekkeloos verlopen en kent een meer dan terechte winnares. We zijn met de hele ploeg erg trots op het resultaat", concludeert De Vink. Een volgende 'Idols' wordt niet uitgesloten, maar kan nog wel even op zich laten wachten. "Ik denk niet dat het zou moeten stoppen, dat zou zonde zijn. Ik denk dat het verstandig is om Idols 4 voorlopig in de koelkast te zetten, ook om te kijken wat 'The X-factor' doet."

De Nederlandse editie wordt van 'Idols' wordt vanuit het buitenland gezien als het schoolvoorbeeld van hoe je het programma moet maken, zegt de Vink. "En daar ben ik heel trots op."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen