Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackson moet schulden Neverland betalen

Shownieuws

Michael Jackson wordt aangeklaagd als hij niet voor dinsdag ruim 341 duizend euro betaalt. Het gaat om premies en salarissen van werknemers van Neverland.

(Novum/AP) - Michael Jackson wordt aangeklaagd als hij niet voor dinsdag een bedrag van ruim vierhonderdduizend dollar (341 duizend euro) betaalt. Dat heeft de Amerikaanse staat Californië bekendgemaakt. De 'King of Pop' kreeg een boete van honderdduizend dollar (bijna 84 duizend euro) omdat hij de verzekeringspremies van de werknemers op zijn landgoed Neverland niet had betaald. Ook moet hij nog 306 duizend dollar (bijna 257 duizend euro) aan achterstallige salarissen betalen.

Neverland is tot nader order gesloten. "Het is wel duidelijk dat hij moet betalen", stelt de Amerikaanse arbeidsinspectie. "Sommige mensen zijn sinds december niet meer betaald." Een woordvoerder van de 47-jarige zanger zegt dat Jackson weer op weg is naar zijn woonplaats in de golfstaat Bahrein. "Hij weet dat dit speelt en ik weet zeker dat dit opgelost wordt." Michael Jackson woont in Bahrein sinds hij vorig jaar werd vrijgesproken van het misbruiken van jonge jongens. Hij zou in financiële problemen verkeren.

De 69 medewerkers van Neverland mogen daar sinds donderdag niet meer werken. De plaatselijke dierenbescherming zorgt voor de dieren op Neverland. De ranch beslaat meer dan duizend hectare met verschillende attracties en dieren, onder meer olifanten, tijgers en krokodillen.

De dierenbeschermingsgroep Peta (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft vrijdag aangeboden de dieren te herplaatsen. "Jackson staat bekend om zijn liefde voor dieren. We hopen dat hij ingaat op ons aanbod, zodat we zeker weten dat de dieren uit Neverland niet in slechte dierentuinen, op veilingen voor exotische dieren of bij fokkers terechtkomen", schrijft Peta in een brief aan het management van de zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen