Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Topproducer voor nieuw album Ilse de Lange

Shownieuws

Ilse de Lange werkt voor haar nieuwste album samen met de Amerikaanse producer Pat Leonard. Hij was producent voor Madonna, Pink Floyd, Jewel en Elton John.

Ilse de Lange werkt voor haar nieuwste album samen met de Amerikaanse producer en songwriter Pat Leonard. Dat schrijft De Telegraaf zondag. Leonard was eerder producent voor artiesten als Madonna, Pink Floyd, Jewel en Elton John. De samenwerking zou voor de 28-jarige muzikante een nieuwe kans op Amerikaans succes kunnen betekenen.

Twee jaar geleden schoof platenmaatschappij Warner de zangeres aan de kant. Inmiddels heeft zij onderdak gevonden bij Universal Music. Grote vraag is of dit nieuwe album in de Verenigde Staten uitkomt. "We zijn nog druk bezig, ik wacht het wel af", zegt De Lange in de krant.

Haar debuutalbum 'World of hurt' zou aanvankelijk ook in de Verenigde Staten worden uitgebracht. Om onbekende redenen bleef het op de plank liggen. Datzelfde gebeurde met haar tweede plaat 'Livin' On Love'. Pat Leonard heeft geen belangstelling voor de oude albums. "Waarom zou ik?" zegt hij. "Als je mij vraagt om jouw huis opnieuw in te richten, vraag ik toch ook niet hoe het oude interieur eruitzag?" De invloed van de nieuwe producer is volgens de krant duidelijk hoorbaar. Van haar oude countrysound zou nauwelijks een spoor te bekennen zijn in de nieuwe liedjes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen