Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Finale Idols trekt 3,5 miljoen kijkers

Shownieuws

Bijna 3,5 miljoen mensen hebben zaterdagavond op RTL4 gezien hoe Raffaëla de titel Idols 2006 won. Dat blijkt uit cijfers van de stichting KijkOnderzoek.

Bijna 3,5 miljoen mensen hebben zaterdagavond op RTL4 gezien hoe de 22-jarige Raffaëla Idols 2006 won. De optredens van de finalisten Floortje en Raffaëla werden eerder op de avond uitgezonden en trokken bijna drie miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van de stichting KijkOnderzoek.

De zwangere Raffaëla kreeg in de finale 58 procent van de stemmen. Ze mag zich hierdoor het eerste vrouwelijke idool van Nederland noemen. Haar eerste single 'Right here, right now' komt deze week uit. De zangeres liet in totaal ruim elfduizend kandidaten achter zich.

Raffaëla opende de finale met het nummer 'Disco inferno' van The Trammps. Verder zong ze 'Don't be cruel' van Elvis Presley en haar single 'Right here, right now'. Ze barstte in tranen uit toen ze hoorde dat zij Idols gewonnen had.

De Idols-winnares denkt niet dat haar zwangerschap van invloed was op de uitslag. "Ik heb me heel erg moeten bewijzen", zegt ze op de website van Idols. "Maar ik weet dat ik het kan, ondanks mijn zwangerschap." Ze wil met haar management overleggen hoe ze het artiestenbestaan met een kindje gaat combineren. Raffaëla weet nog niet precies wat voor soort muziek ze wil maken. "Ik wil niet maar één genre zingen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen