Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wim de Bie wint prijs met weblog

Shownieuws

Wim de Bie is de bekende Nederlander met het beste weblog. De cabaretier plaatst op zijn blog vooral actueel commentaar. Het is de tweede Bloggie voor De Bie.

Wim de Bie is de bekende Nederlander met het beste weblog. Dat heeft de organisatie van de Dutch Bloggies zaterdag bekendgemaakt. De prijs wordt uitgereikt aan de beste blogs, dagboeken op internet met een inhoud variërend van persoonlijke belevenissen tot satirische scheldpartijen. De 64-jarige De Bie plaatst op zijn ijverig bijgehouden site 'Bieslog' vooral commentaar op actuele gebeurtenissen.

De prijs, die bestaat sinds 2001, kent dit jaar achttien categorieën. Tot de overige winnaars behoren de provocerende websites Geenstijl (best geschreven), vkmag.com (best vormgegeven) en Sargasso (beste collectieve weblog).

In 2002 werd Bieslog al met een Bloggie onderscheiden als beste nieuwkomer. Vorig jaar won Bieslog de Zilveren Prichettprijs, een prijs voor multimediaprojecten.

Tot 1998 vormde de cabaretier een duo met Kees van Kooten, met wie hij humoristische televisieprogramma's maakte. Verder schrijft De Bie boeken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen