Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dennis Quaid leed aan anorexia

Shownieuws

Dennis Quaid heeft aan anorexia nervosa geleden. De acteur kon in 1994 niet meer stoppen met afvallen na de opnamen van 'Wyatt Earp', zegt hij in een interview.

Dennis Quaid heeft aan anorexia nervosa geleden. De acteur kon in 1994 niet meer stoppen met afvallen na de opnamen van de film 'Wyatt Earp'. Voor deze film moest hij afslanken. De acteur vertelt openlijk over zijn strijd tegen de kilo's in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Best Life, zo melden verschillende media.

De 51-jarige Quaid speelde in de film een man die stervende is. Om zijn rol geloofwaardig neer te zetten, moest de acteur de nodige kilo's kwijtraken. "Mijn armen waren zo dun dat ik mezelf niet eens uit een zwembad kon trekken." Quaid vertelt dat hij als alle anorexia-patiënten een vertekend beeld van zichzelf had. "Als ik in de spiegel keek, zag ik een veel dikker iemand dan ik daadwerkelijk was." Quaid heeft daarna nog lange tijd problemen met zijn gewicht gehad. "Jarenlang was ik geobsedeerd door eten, hoeveel calorieën ik binnenkreeg en hoeveel ik moest sporten." Inmiddels is de obsessie met zijn gewicht voorbij.

De acteur speelde in onder meer 'The rookie', 'Traffic' en 'The day after tomorrow'. Quaid trouwde in 1991 met actrice Meg Ryan, met wie hij tien jaar getrouwd bleef en een zoon heeft. Vorig jaar trouwde hij met zijn vriendin Kimberly Buffington.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen